Riva Ariston ”VITA” #263, 1959

Fyndskick!

Som för många Rivaentusiaster börjar intresset som en upplevelse redan i barndomen.

Detta är historien om en äkta entusiast som ägnade 16 år för att renovera sitt fullständiga vrak i form av en ganska ovanlig Riva Ariston 1959.

Redan någon gång i 8, 10-års åldern väcktes intresset för dessa vackra mahognybåtar då den unga pojken såg vattenskidsåkare dras av båtar med blank fernissa och mullrande V8 motor.

Sökandet började 2000 då internet började fungera på riktigt, och 2003 hittade han ”drömbåten” i Tyskland. Skicket var väl inte det allra bästa, men det var en äkta Riva Ariston! Med ett yrke som snickare var det kanske lättare att acceptera skicket…

Båten visade sig vara intressant, då den är en av 6 Ariston (#258 – 263) som fick en Chris Craft 283 V8 redan 1959. Senare båtar hade Chrysler Sea-V M80 som drivkälla och först 1963 blir GM:s 283 standard i båtarna.

Det skulle dröja 16 år innan båten stod klar i nyskick. Allt arbete är gjort av ägaren själv och under tiden hann han också renovera ett gammalt hus samt bygga ett nytt garage för att kunna färdigställa båten.

Resultatet är imponerande och bilderna talar för sig själv. Fler bilder och namnet på denna ”superrenoverare” kommer snart på medlemssidan under rubriken Renoveringar.