Riva Classics 2018

Riva Classics 2018 på Bodensee

Efter mötet i Holland styrde vi söderut för att delta i Tyska klubbens möte på Bodensee.
Sjön gränsar mot Tyskland, Österrike och Schweiz och ligger fantastiskt vackert med Alperna som fond i syd. Vattnet är medelhavsgrönt och enda smolket i bägaren är möjligen fartgränsen på 40 km/h (21,6 kn) som gäller överallt ute på sjön. 300 meter från land och inåt gäller krypfart… Trots dessa begränsningar fick vi verkligen njuta av några sköna och trevliga dagar på sjön, tillsammans med närmare 100 deltagare i 28 Rivor.

Dag 1 ägnades åt sjösättning samt välkomstmiddag i den vackra hamnen i byn Unteruhldingen.

Dag 2 bjöd på en rundtur i sjöns norra delar följt av lunch samt visning av den fantastiska botaniska trädgården på Mainau. Ön med alla dess byggnader och trädgårdar restaurerades på 30-talet av Lennart Bernadotte, vars arvingar fortfarande äger och driver det som idag är Bodensee’s största turistattraktion.

Dag 3 innebar en heldag på den mindre sjön Untersee strax väster om Bodensee. Sjön nås via en kanal genom staden Konstanz. Vi besökte ett träbåtsvarv och avnjöt en god lunch i staden Radolfzeller. Efter hemfärd avslutades dagen med galamiddag på en av hamnrestaurangerna. Svenska klubben (5 pers), anförda av Bengan, tackade för trevligt arrangemang och bemötande.

Dag 4 ägnades åt en presentation av våra båtar inför en månghövdad publik i hamnen samt något vi alla sett fram mot: Helikopterbilder av våra båtar i full fart (nåja, 21,6 kn…). Efter torrsättning av båtarna på eftermiddagen avslutades mötet med ännu en god middag vid stranden strax norr om Unterhuldingen.

Värsta båten? Utan tvekan den Aquarama Special som ägaren bestyckat med 2 bigblock vilka tillsammans levererade 1500 Hkr! Piero bara skakade på huvudet… Å alla i stan höll för öronen!