Riva Aquarama ISANDRA II, #110, 1965

Ny inredning, som original.
Renoverade motorer (nya block, övrigt original)

Båten levererades av Monaco Boat Service den 6 augusti 1965 till regisören Mr Andrea Rissoli i St. Jean Cap Ferrat som en gåva till hans fru Liuba Rosa. 

Båten är omnämnd i Riva the Myth under personalities. Båtens fick namnet Isandra II. Original klädsel 1965 var färgsatt i orange (Corall), svart och crémevitt. Chris Craft 283 V8 motorer satt i båten och gör så fortfarande, fast med nya block. 

Båten såldes vidare till ”Coca Cola-kungen” i Italien, sannolikt 1968. Nästa ägare blev Norske skeppsredaren Waalstadt som hade båten på Virgin Island. 1987 gjordes en reparation på båten i Sarnico efter en skada på vindruteramen. Då fick den ny inredning (fel färg dock, créme och turkos), nytt däck, rutor samt ny lack.

1990 köptes den av Nils Palmqvist i Danmark. 2003 såldes den till ny ägare i Köpenhamn som sålde den vidare till Pedro Calvalho i Portugal 2009. Jag köpte båten 2018 i Cascais Portimao i slitet men fungerande skick.

Jag håller nu på med att återställa båten till ursprungligt skick, varken bättre eller sämre än original. 2019 byttes inredningen till originalfärgerna, instrumenten renoverades och båten fick ny lack invändigt. Motorrummet fixades 2020.

Utvändig lack och krom ska snart påbörjas.