O Jeber 1

Äger: Ariston #807, 1967

– Några korta rader om min Riva Ariston 807.
Jag köpte båten 2011. Innan dess hade båten importerats till Danmark av Hans Bo Jacobsen/Classic car dk från La Baule, Frankrike. Royal Automotive.


O Jeber 2

Ursprunglig köpare bodde i Monaco och båten verkar ägts i Frankrike hela tiden. Efter lite omvägar korsades så våra vägar 2011 och jag blev lycklig ägare. Förmodligen är jag den förste som sjösatte efter exporten från Frankrike. På akterspegeln står Poupie V, som följt med genom åren. ( I familjen säger vi ”Riv-Babs”. Min fru heter Barbro och vår vardagsbåt, -70 tals Windy 22 dc, heter Lill-Babs…)

Båten är i mycket gott skick, välutrustat som sig bör med stege, paddlar vattenskidstång mm, allt propert och snyggt original. Motorn utbytt till GM 5.0 (305) med färskvattenkylning och elektroniskt tändsystem. Går fin-fint. Vi kör sparsamt i arkipelagen runt Strömstad, sjösätter endast vid gynnsam långtidsprognos, dvs max några veckor per sommar. En verklig lust och lyx-farkost!

Bifogar bilder. Rattnavet är som man kan se, det blanka med Riva-loggan. Är osäker om den är ursprunglig eller om det ska vara propellervarianten. Skaffar en sådan när jag vet. Kanske får ställa frågan till Gibellini/RHS.

Är mycket tacksam för arbetet som läggs ner i klubben, leve volontärerna!