Sören Strömberg 1

Äger: Tritone #113, 1959 (såld 2020)

– Vår Tritone med namnet PATRIZIA införskaffades av oss 2003. Hon låg då upplagd på Kungsörs varv sedan 1998, och vi köpte henne av Jan Stenberg på Lidingö. På Kungsörs varv skruvade man provisoriskt ihop botten och vi försökte få liv i de gamla raka sidventilsexorna, Hercules/Chris Craft MCL på 175 hk/st med Chris-o-matic styrda backslag.


Sören Strömberg 1

Patrizia provkördes efter hemtransporten för första gången till Waxholms Yacht festival 2003 och efter sommaren beställdes transport till Bröderna Johanssons snickeri i Holmsund, där hon fick ”bo” under de närmaste två åren då botten och däcket byttes ut.

Väl hemma på Vätö igen så fortsatte lackeringen och så småningom så blev det transport till Sprutlackerings AB, Arne Stangnell i Stockholm för det sista lagret med lack.

2010 var det dags för sjösättning med ny kromade beslag och omklädda dynor och cabriolet.

2012 byttes de gamla raka sexorna ut mot ett par nya Crusader 350 som importerades från USA. De gamla maskinerna står hemma i förrådet för framtiden om det skulle komma någon hugad spekulant som vill återställa henne till originalutförandet.

Sören Strömberg 2

2016 blev åter en sommar på land, nu för lite ”skönhetsbehandling” på Stockholms Båtsnickeri i Fisksätra hos Andreas Millde och hans kollegor. Vi ser fram emot sjösättning under våren 2017!

Riva hälsningar från besättningen på Patrizia!
Gun-Britt och Sören Strömberg