Tommy 1

Äger: Tritone #36, 1957

– Jag är en nygammal medlem och som sådan blev jag medbjuden på renoveringsmötet på Stockholms båtsnickeri. Väl där fick jag en nytändning och har nu gått med i klubben igen.


Tommy 1

Jag var medlem ett antal år efter att Rivaklubben bildades i Sverige. Jag driver Gullbergs Marina sedan 1982 som då låg på Öster Mälarstrand i Västerås. Där skulle det byggas bostäder, så det blev flytt till Lillåudden i centrala Västerås, där byggde jag en marina som blev klar 1997.

Jag köpte min första Riva 1985 det var nr 94 Cadillac Ariston, vilket ingen visste då, eftersom hon var moderniserad och det som stod på instrumentbrädan var Super Ariston, hon såldes vidare 1986 till NG Bengtsson, den andra Rivan Tritone nr 36 köptes 1985. En del arbeten på Tritone nr 36 utfördes, första året, motor och beslagsdemontering, renskrapning en del jobb med motorerna mm.

Tommy 4

Jag köpte ytterligare en båt ungefär i samma tidsperiod dock inte en Riva, utan fyrskeppet Svenska Björn. Hon är totalrenoverad och ombyggd till bostad, dessutom återställt fyren efter foton. Familjen bor där sedan 16 år och den ligger bara några hundra meter från platsen där jag startade första varvet på Öster Mälarstrand, dessutom finns skeppet med i stadens detaljplan för området.

Utöver dessa finns ett antal fler båtar i familjen av varierande storlek och användningsområden och Segling är ett stort intresse.

Tommy 2

Min Tritone vilar i sitt båthus som ligger bredvid varvet. I skjulet bredvid mitt vilar NG Bengtssons Cadillac Ariston. Motorerna (original 6 cyl Chris Craft) har tagits in på varvet för genomgång så nu är det på ”G” på flera ställen i båthuset.

Ser fram mot att träffa er på årsmötet i februari.

Tommy

Tommy 3
Tritone #36